sábado, 10 de marzo de 2018

Estètica y experiència.


















Estetica
Estetica per a Kant son els principis basics de la percepcio sensible.Diu que les sensacions es donen en un temps i espai determinats, que son els elements necesaris per aconseguir impressions. Son les estructures basiques de la percepcio sensible, ja que et pots imaginar un espai buit, pero no la no existencia de aquest espai. Aquestes estructures necessaries es defineixen com formes pures a priori de la sensibiltat,  i son a priori per que per a Kant, son universals i necessaries, ja que sense aquests, no podriem percebre res.  El resultat de aquesta combinació és el fenomen, la impressió que nosaltres rebem a través de les formes pures a priori (espai i temps)

Experiencia
Per arribar al fenomen, la percepció que nosaltres rebem, hem de començar pel  noumen, que es la cosa en si, per aquesta no es pot coneixer, si no que nomes podrem conèixer la seva apariencia a través de les formes pures a priori de la sensibilitat, a o primer, trobam es espai i el temps, i posteriorment, trobam les dotze categories  y el resultat de aquesta classificació és el fenomen. Per tant, aquest fenomen es la percepcio que nosaltres rebem del noumen, i aquest noumen no es pot coneixer realment, per tant, noumen te una denominacio negativa.. Per exemple, la percepcio que rep una persona de una pedra, no és la mateixa que la que rep un ca, ja que tenen una visió diferent i la perceben de forma diferent, però les dos son realitats.

Per comprobar si s’ha assolit el que jo pretenia, he fet el següent joc. He duit una poma, i he preparat unes ulleres amb les qual es veo en diferent colors. Amb unes es veu tot vermell i amb les altred tot blau. Es veu la poma sense ulleres, i despres amb aquestes. Vaig demanar quan havien aconseguit veure el noumen, i l’ objectiu era que diguessin que no l’han vist, ja que no es pot veure, si que no momes veim el fenomen. Tots varen acertar

No hay comentarios:

Publicar un comentario